آزمایش خلط
آزمایش خلط

آزمایش خلط یک آزمون آزمایشگاهی است که برای ارزیابی و تشخیص مشکلات تنفسی و عفونی در مجاری تنفسی استفاده می‌شود. این آزمون عمدتاً برای تشخیص عفونت‌های تنفسی باکتریایی و ویروسی،

آزمایش خلط یک آزمون آزمایشگاهی است که برای ارزیابی و تشخیص مشکلات تنفسی و عفونی در مجاری تنفسی استفاده می‌شود. این آزمون عمدتاً برای تشخیص عفونت‌های تنفسی باکتریایی و ویروسی، تعیین نوع و حساسیت آنتی‌بیوتیک‌ها در مقابل باکتری‌ها و تشخیص برخی بیماری‌های تنفسی مانند آسم و برونشیت استفاده می‌شود.

آزمایش خلط معمولاً با دریافت نمونه‌ای از خلط تنفسی (مثلاً از بینی، حلق، برونش یا ریه) انجام می‌شود. نمونه خلط معمولاً توسط فرد در خانه جمع‌آوری می‌شود یا توسط پزشک در مطب جمع‌آوری می‌شود.

برای آماده‌سازی آزمایش خلط، شاید به شما توصیه شود که قبل از جمع‌آوری نمونه خلط، دهان و حلق خود را با آب ولرم شستشو دهید و سپس نمونه خلط را به روشی که توسط پزشک یا آزمایشگاه مشخص شده است بگیرید. بعد از گرفتن نمونه خلط، آن را به آزمایشگاه تحویل دهید تا تحلیل شود.

در هر صورت، بهتر است با پزشک خود در مورد نحوه آماده‌سازی و دستورات دقیق برای آزمایش خلط صحبت کنید. او می‌تواند به شما راهنمایی‌های لازم را بدهد تا بتوانید آزمایش خلط را به درستی انجام دهید.

 

نحوه جمع آوری نمونه خلط

1- بهتر است نمونه صبحگاهی و فرد ناشتا باشد.
2- قبل از گرفتن خلط، لازم است دهان چند بار با آب معمولی شسته شود، نفس عمیقی از راه بینی کشیده شود و برای لحظه ای نفس خود را در سینه حبس کنید و با سرفه عمیق خلط خود را داخل ظرف مربوطه تخلیه کنید.
3- چنانچه فرد نتواند با سرفه کردن نمونه خلط را جمع آوری نماید، باید از روش هایی مثل استنشاق  بخار آب یا قرقره کردن  با آب نمک رقیق استفاده نماید.
4-دقت شود نمونه آب دهان نباشد، آب دهان شفاف و آبکی است ولی خلط چسبندگی دارد.
5- حداقل ميزان نمونه خلط بايد به اندازه يك قاشق چايخوري باشد.
6- نمونه تهیه شده را در ظرف مخصوص دهان گشاد ریخته و در دمای یخچال نگهداری شود و در اسرع وقت به آزمایشگاه ارسال نمایید. ماندن بیش از حد نمونه خلط در خارج از آزمایشگاه در جواب آزمایش تاثیر می گذارد.
7- در تمام مراحل گرفتن نمونه باید از دستکش یکبار مصرف استفاده شود.
8-  توجه شود مشخصات بیمار روی دیواره ظرف ثبت شده باشد.

footer footer

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر

این آزمایشگاه در سال ۱۳۷۰ بعنوان اولین آزمایشگاه تشخیص طبی در مسجد سلیمان توسط خانم دکتر حشمت عصاره افتتاح شد و در سال ۱۳۸۶ دکتر نسرین صمدی دارای بورد تخصصی پاتولوژی از دانشگاه تهران مدیریت آنرا به عهده گرفتند . مسئول فنی آن ا کنون سرکار خانم دکتر وداد میباشند. این آزمایشگاه دارای پرسنل دقیق و کارکشته میباشد. که در بخشهای پذیرش - نمونه گیری - مشاوره - تفکیک و جداسازی - هماتولوژی- سرولوژی و ایمونولوژی - هورمون - بیوشیمی- میکروبشناسی و ادرار و انگل - انالیز اسپرم- پاتولوژی / سیتولوژی و ملکلولی و PCR مشغول به فعالیت می باشند. سوپروایزر این آزمایشگاه آقای فرشاد فرج اللهی با سالها سابقه سوپروایزری بیمارستان هستند. تجهیزات آزمایشگاه مرتب در حال بروز شدن است و از تجهیزات معتبر و جدید استفاده می نماید. با بروز پاندمی کرونا در سال98 بخش ملکولی با بهترین امکانات روز دنیا راه اندازی شد و نمونه گیری آن چه در منزل و چه با سیستم استاندارد در آزمایشگاه راه اندازی شد. از سال 1400 بخش پاتولوژِی این آزمایشگاه پروسس کردن کامل نمونه ها رو در محل ازمایشگاه به منظور تسریع در پاسخ دهی بیماران تحت عمل جراحی برای اولین بار درمسجد سلیمان راه اندازی کرد. کنترل کیفی آزمایشات با امکانات موجود در حد اعلی تحت نظارت مسیول فنی انجام .این آزمایشگاه امکان نمونه گیری در منزل را نیز دارا میباشد.

بخش هایی از سایت

ارتباط با ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر