آزمایش مدفوع
آزمایش مدفوع

آزمایش مدفوع یک آزمون آزمایشگاهی است که برای ارزیابی و تشخیص برخی اختلالات گوارشی و سایر مشکلات بهداشتی مرتبط با سیستم گوارش استفاده می‌شود.

آزمایش مدفوع یک آزمون آزمایشگاهی است که برای ارزیابی و تشخیص برخی اختلالات گوارشی و سایر مشکلات بهداشتی مرتبط با سیستم گوارش استفاده می‌شود. این آزمون معمولاً شامل بررسی و تجزیه و تحلیل نمونه مدفوع است.

آزمایش مدفوع می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت سلامتی گوارش، عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، اختلالات هضمی، حساسیت‌های معده و روده، عوارض داروها، عفونت‌های انگلی، وجود خون یا مواد غیرطبیعی در مدفوع و نحوه جذب مواد غذایی توسط بدن ارائه دهد.

برخی از نمونه‌های آزمایش مدفوع عبارتند از:
1. آزمایش چربی مدفوع: بررسی میزان چربی در مدفوع به منظور تشخیص اختلالات جذب چربی 
2. آزمایش پارازیتولوژی: بررسی وجود تخم ها و انگل‌های روده‌ای در مدفوع.
3. آزمایش بررسی انگل هلیکوباکتر درمدفوع.
4. آزمایش کالپروتکتین برای بررسی بیماری التهابی روده

5.آزمایش کشت مدفوع برای بررسی باکتری های بیماریزا مثل شیگلا یا سالمونلا

6-آزمایش ویروس شناسی: بررسی وجود ویروس‌های مختلف در مدفوع.

7. آزمایش بررسی خون مخفی 

برای آماده‌سازی آزمایش مدفوع، معمولاً نیاز به تحویل یک نمونه مدفوع تازه   بدون استفاده از مسهل‌ها و مکمل‌های آهن است. همچنین، پزشک شما ممکن است دستورات دقیق‌تری برای آماده‌سازی داده

 باشد. بهتر است قبل از آزمایش با پزشک خود مشورت کنید تا دستورالعمل‌های دقیق را دریافت کنید.


نحوه جمع آوری نمونه مدفوع جهت کشت مدفوع

1- برای این آزمایش احتیاج به ناشتا بودن نیست.
2- نمونه باید به طور مستقیم در ظرفی که از آزمایشگاه تحویل گرفته اید، جمع آوری شود.
3- در موردبیماران بستری نمونه را در یک ظرف خشک جمع آوری نموده و به ظرف مخصوص برچسب دار منتقل نمایید.
4- مقدار نمونه لازم برای این آزمایش به مقدار نصف ظرف کافی است.
5- موادی که برای انجام رادیوگرافی خورده می شوند مانند باریم و یا موادی نظیر روغنهای معدنی، ملین ها، آنتی اسیدها، بیسموت و برخی آنتی بیوتیکها مانند تتراسایکلین حداقل از یک هفته قبل از نمونه گیری مصرف نشده باشند.
6- از بخش بلغمی یا خونی مدفوع نیز درون ظرف ریخته شود.
7- جهت جلوگیری از انتشار عفونت از آلوده نمودن سطوح خارجی ظرف و یا شستن آن با آب خودداری نمائید.
8- نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود زیرا ادرار می تواند برخی از انگل های فعال را از بین ببرد.
9- پس از اتمام نمونه گیری درب ظرف را محکم بسته و به آزمایشگاه تحویل دهید.
10- نمونه جمع آوری شده باید در موارد مشکوک به اسهال خونی بلافاصله به آزمایشگاه ارسال گردد. اگر ارسال نمونه به آزمایشگاه حداکثر تا 30 دقیقه پس از جمع آوری نمونه امکان پذیر نباشد لازم است نمونه تا زمان انتقال به آزمایشگاه در دمای یخچال  8-2 درجه سانتی گراد قرار داده شود.

footer footer

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر

این آزمایشگاه در سال ۱۳۷۰ بعنوان اولین آزمایشگاه تشخیص طبی در مسجد سلیمان توسط خانم دکتر حشمت عصاره افتتاح شد و در سال ۱۳۸۶ دکتر نسرین صمدی دارای بورد تخصصی پاتولوژی از دانشگاه تهران مدیریت آنرا به عهده گرفتند . مسئول فنی آن ا کنون سرکار خانم دکتر وداد میباشند. این آزمایشگاه دارای پرسنل دقیق و کارکشته میباشد. که در بخشهای پذیرش - نمونه گیری - مشاوره - تفکیک و جداسازی - هماتولوژی- سرولوژی و ایمونولوژی - هورمون - بیوشیمی- میکروبشناسی و ادرار و انگل - انالیز اسپرم- پاتولوژی / سیتولوژی و ملکلولی و PCR مشغول به فعالیت می باشند. سوپروایزر این آزمایشگاه آقای فرشاد فرج اللهی با سالها سابقه سوپروایزری بیمارستان هستند. تجهیزات آزمایشگاه مرتب در حال بروز شدن است و از تجهیزات معتبر و جدید استفاده می نماید. با بروز پاندمی کرونا در سال98 بخش ملکولی با بهترین امکانات روز دنیا راه اندازی شد و نمونه گیری آن چه در منزل و چه با سیستم استاندارد در آزمایشگاه راه اندازی شد. از سال 1400 بخش پاتولوژِی این آزمایشگاه پروسس کردن کامل نمونه ها رو در محل ازمایشگاه به منظور تسریع در پاسخ دهی بیماران تحت عمل جراحی برای اولین بار درمسجد سلیمان راه اندازی کرد. کنترل کیفی آزمایشات با امکانات موجود در حد اعلی تحت نظارت مسیول فنی انجام .این آزمایشگاه امکان نمونه گیری در منزل را نیز دارا میباشد.

بخش هایی از سایت

ارتباط با ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر