آزمایش بررسی قارچ سطحی

آزمایش بررسی قارچ سطحی

آزمایش بررسی قارچ سطحی یک آزمون آزمایشگاهی است که برای تشخیص و ارزیابی عفونت‌های قارچی روی پوست و موها استفاده می‌شود. این آزمون به منظور تشخیص عفونت‌های قارچی مانند کاندیدیازیس (عفونت با قارچ کاندیدا)، دَرماتوفیت (عفونت قارچی پوست) و تینیا (عفونت قارچی ریشه مو) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمایش بررسی قارچ سطحی عموماً با برداشت نمونه‌ای از منطقه‌هایی از پوست یا موها که مشکوک به عفونت قارچی است، انجام می‌شود. نمونه‌ها ممکن است از مناطق مختلفی مانند پوست سر، پوست صورت، پوست بدن، ناخن‌ها و زیربغل‌ها گرفته شوند.

برای آماده‌سازی آزمایش بررسی قارچ سطحی، پزشک شما ممکن است به شما بگوید که در ناحیه مورد نظر را دوروز شستشو ندهید و هیچ داروی موضعی استفاده نکنید.نمونه استفاده کند.

مهم است که با پزشک خود در مورد نحوه آماده‌سازی و دستورات دقیق برای آزمایش بررسی قارچ سطحی صحبت کنید. او می‌تواند به شما راهنمایی‌های لازم را بدهد تا بتوانید نمونه را به درستی برداشت کنید و نتیجه آزمایش را به درستی تفسیر کنید.

نمونه گیری قارچی

نمونه گیری قارچی جهت تشخیص بیماری های قارچی انجام می شود و اغلب افراد با انجام این نمونه گیری می توانند به راحتی بیماری های قارچی را تشخیص دهند و اقدام به درمان این بیماری نمایند.
برای تشخیص بیماری های قارچی روشهای مختلفی وجود دارد. مهمترین رکن در این نمونه گیری آمادگی ناحیه ی درگیر به قارچ است. ناحیه ی مشکوک به وجود قارچ حداقل باید 72 ساعت دور از آب قرار گیرد. به طور مثال اگر انگشت فردی درگیر این بیماری قارچی است تا سه روز نباید با آب در تماس باشد.
فرد بیمار بعد از مراجعه به مطب و ویزیت توسط متخصص پوست در صورت صلاح دید پزشک معالج جهت انجام آزمایش باید به آزمایشگاه مراجعه کند. ( متاسفانه بسیاری از آزمایشگاه ها مدت زمان 72 ساعت را رعایت نمی کنند.)
بعد از پذیرش فرد مراجعه کننده در اتاق نمونه گیری، فرد نمونه گیر با توجه به ناحیه ی درگیر به قارچ پوستی با استفاده از تیغ جراحی و دیگر ابزارهای آزمایشگاهی ناحیه ای که مشکوک به وجود قارچ است را با حساسیت تراشیده ( بدون درد و سوزش ) و نمونه سلول های سطحی آن ناحیه را درون پلیت مخصوص جمع آوری کرده و برای انجام پروسه ی آزمایش تخصصی وجه فنی می برد. استفاده از هر نوع کرم یا پماد و ... در ناحیه ی مشکوک به وجود قارچ قبل از دادن نمونه اکیدا ممنوع است و ممکن است کیفیت جواب آزمایش را تحت شعاع قرار دهد. معمولا جواب آزمایش یک روزه آماده خواهد بود.

نظرات

هیچ موردی یافت نشد

نظر خود را بنویسید

شما می توانید دیدگاه خود را در این بخش با ما در میان بگذارید.

footer footer

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر

این آزمایشگاه در سال ۱۳۷۰ بعنوان اولین آزمایشگاه تشخیص طبی در مسجد سلیمان توسط خانم دکتر حشمت عصاره افتتاح شد و در سال ۱۳۸۶ دکتر نسرین صمدی دارای بورد تخصصی پاتولوژی از دانشگاه تهران مدیریت آنرا به عهده گرفتند . مسئول فنی آن ا کنون سرکار خانم دکتر وداد میباشند. این آزمایشگاه دارای پرسنل دقیق و کارکشته میباشد. که در بخشهای پذیرش - نمونه گیری - مشاوره - تفکیک و جداسازی - هماتولوژی- سرولوژی و ایمونولوژی - هورمون - بیوشیمی- میکروبشناسی و ادرار و انگل - انالیز اسپرم- پاتولوژی / سیتولوژی و ملکلولی و PCR مشغول به فعالیت می باشند. سوپروایزر این آزمایشگاه آقای فرشاد فرج اللهی با سالها سابقه سوپروایزری بیمارستان هستند. تجهیزات آزمایشگاه مرتب در حال بروز شدن است و از تجهیزات معتبر و جدید استفاده می نماید. با بروز پاندمی کرونا در سال98 بخش ملکولی با بهترین امکانات روز دنیا راه اندازی شد و نمونه گیری آن چه در منزل و چه با سیستم استاندارد در آزمایشگاه راه اندازی شد. از سال 1400 بخش پاتولوژِی این آزمایشگاه پروسس کردن کامل نمونه ها رو در محل ازمایشگاه به منظور تسریع در پاسخ دهی بیماران تحت عمل جراحی برای اولین بار درمسجد سلیمان راه اندازی کرد. کنترل کیفی آزمایشات با امکانات موجود در حد اعلی تحت نظارت مسیول فنی انجام .این آزمایشگاه امکان نمونه گیری در منزل را نیز دارا میباشد.

بخش هایی از سایت

ارتباط با ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر