آزمایش پرولاکتین

آزمایش پرولاکتین

آزمایش پرولاکتین یک آزمایش خون است که برای اندازه‌گیری سطح هورمون پرولاکتین در بدن انجام می‌شود. پرولاکتین یک هورمون تولید شده توسط غده هیپوفیز در مغز است و نقش مهمی در تنظیم عملکرد غده های جنسی دارد. این هورمون در زنان نقش کلیدی در تنظیم تولید شیر بعد از زایمان و در مردان در تنظیم سطح تستوسترون و عملکرد غدد تناسلی دارد.

آزمایش پرولاکتین ممکن است به دلایل مختلفی درخواست شود، از جمله:

1. بررسی علل نارسایی تولید شیر در زنان.
2. بررسی علل نارسایی تخمک گذاری و بی‌قراری قاعدگی در زنان.
3. تشخیص و پیگیری بیماری پرولاکتینوما، که یک نوع تومور بی‌خطر در غده هیپوفیز است و موجب افزایش سطح پرولاکتین می‌شود.
4. تشخیص علل نارسایی تستوسترون و کاهش عملکرد غدد تناسلی در مردان.
5. بررسی علل ناباروری در مردان و زنان.

برای آزمایش پرولاکتین، نمونه خونی از بیمار گرفته می‌شود و سپس در آزمایشگاه بررسی می‌شود.در صورتی که سطح پرولاکتین بالاتر از حد طبیعی باشد، لازم است توسط یک پزشک متخصصی تفسیر شود و ممکن است آزمایش‌های تکمیلی دیگری نیز درخواست شود تا علت اف

زایش سطح پرولاکتین مشخص شود.

((           شرایط لازم برای آزمایش پرولاکتین))

1.                       حتما بایدصبح ناشتا انجام شود.

2.                       بایدلااقل یک ساعت پس از بیدارشدن ازخواب باشدوحداکثرتاساعت 10صبح باشد.

3.                       تادو روز نزدیکی(رابطه جنسی) نداشته باشید.

4.                       نبایداسترس داشته باشید.

5.                       نبایدتحریک نوک سینه-شیردهی دوروز قبل داشته باشید.

6.  عدم مصرف داروهای

فنوتیازین-کلرپرومازین-بوتیروفنون-هالوپریدول-متوکلوپرامید-الفامتیل دوپا-رزپین-رانیتیدین-سایمتیدین-ایمی پرامین-فلوکستین-وراپامیل-استروژن-قرص LD-داروهای ضدآندروژن-آمی تریپتیلین ودارئهای همرده.

نظرات

هیچ موردی یافت نشد

نظر خود را بنویسید

شما می توانید دیدگاه خود را در این بخش با ما در میان بگذارید.

footer footer

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر

این آزمایشگاه در سال ۱۳۷۰ بعنوان اولین آزمایشگاه تشخیص طبی در مسجد سلیمان توسط خانم دکتر حشمت عصاره افتتاح شد و در سال ۱۳۸۶ دکتر نسرین صمدی دارای بورد تخصصی پاتولوژی از دانشگاه تهران مدیریت آنرا به عهده گرفتند . مسئول فنی آن ا کنون سرکار خانم دکتر وداد میباشند. این آزمایشگاه دارای پرسنل دقیق و کارکشته میباشد. که در بخشهای پذیرش - نمونه گیری - مشاوره - تفکیک و جداسازی - هماتولوژی- سرولوژی و ایمونولوژی - هورمون - بیوشیمی- میکروبشناسی و ادرار و انگل - انالیز اسپرم- پاتولوژی / سیتولوژی و ملکلولی و PCR مشغول به فعالیت می باشند. سوپروایزر این آزمایشگاه آقای فرشاد فرج اللهی با سالها سابقه سوپروایزری بیمارستان هستند. تجهیزات آزمایشگاه مرتب در حال بروز شدن است و از تجهیزات معتبر و جدید استفاده می نماید. با بروز پاندمی کرونا در سال98 بخش ملکولی با بهترین امکانات روز دنیا راه اندازی شد و نمونه گیری آن چه در منزل و چه با سیستم استاندارد در آزمایشگاه راه اندازی شد. از سال 1400 بخش پاتولوژِی این آزمایشگاه پروسس کردن کامل نمونه ها رو در محل ازمایشگاه به منظور تسریع در پاسخ دهی بیماران تحت عمل جراحی برای اولین بار درمسجد سلیمان راه اندازی کرد. کنترل کیفی آزمایشات با امکانات موجود در حد اعلی تحت نظارت مسیول فنی انجام .این آزمایشگاه امکان نمونه گیری در منزل را نیز دارا میباشد.

بخش هایی از سایت

ارتباط با ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهر